ZAHAROVA UPOZORAVA: Pariz, Berlin i Varšava žele da Evropu ograde medijskom gvozdenom zavesom

Novosti online

14. 02. 2024. u 17:53

VLASTI u Francuskoj, Nemačkoj i Poljskoj potpisale su želju da zauvek stave „medijsku kupolu“ nad Evropom, potpuno eliminišući stav Ruske Federacije, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Париз, Берлин и Варшава желе да Европу ограде медијском гвозденом завесом

Foto: Profimedia

„Ovakve izjave su neosporan dokaz da su rukovodstva ovih zemalja otišla u terminalnu fazu (progresivno propadanje) od bilo kakvih međunarodnih obaveza u oblasti zaštite medijskog pluralizma i slobode mišljenja“, rekla je ona komentarišući optužbe Nemačke, Francuske i Poljske na račun Rusije zbog, navodnog, formiranja sajtovi koji emituju prorusku poziciju.

Zaharova je naglasila da su oni potpisali da žele da stav Rusije, mišljenje Rusije, niko ne čuje na Zapadu. Istakla je i da oni nastoje da, bukvalno, zauvek okače medijsku gvozdenu zavesu nad Evropom.

Prema njenim rečima, takve optužbe su „još jedna otvorenapropaganda, cenzura francuskih vlasti u okviru kampanje koju su pokrenuli sa ciljem da diskredituju Rusiju i pokušaj da se ovim skrene pažnja njihovog stanovništva od zaoštravanja unutrašnjih problema.”

„Sve se to pretvorilo u demonstrativnu potragu za neprijateljem i etiketiranje svih koji bar pokušavaju da pronađu istinu i sprovedu bilo kakav informativni, analitički rad. Ovo je divlje maltretiranje, koje poprima nove forme u glavnim gradovima Evropske unije i graniči se sa paranojom“, rekla je Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Francuske Stefan Sežurne je 12. februara na pres konferenciji sa šefovima diplomatija Nemačke i Poljske izjavio da zemlje nameravaju da sarađuju u informacionoj sferi kako bi sprečile širenje proruskog stava i potencijalne pokušaje mešanja uoči izbora u Evropskom parlamentu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!