ODNOSI BUDIMPEŠTE I KIJEVA ZATEGNUTI: Hoće li Orban ići u posetu Zelenskom?

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 01. 2024. u 19:39

UKRAJINA radi na organizovanju posete mađarskog premijera Viktora Orbana, izjavila je zamenik ukrajinskog premijera Olha Stefanišina.

ОДНОСИ БУДИМПЕШТЕ И КИЈЕВА ЗАТЕГНУТИ: Хоће ли Орбан ићи у посету Зеленском?

Foto: AP Photo/Virginia Mayo

Stefanišina je ove planove potvrdila u izjavi Rojtersu, koju je preneo njen pomoćnik.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto i Ukrajine Dmitro Kuleba trebali bi da se sastanu u ponedeljak, 29. januara, a šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog rekao je da bi se moglo razgovarati o poseti Orbana.

Odnosi Budimpešte i Kijeva su zategnuti zbog protivljenja Mađarske pružanju pomoći Ukrajini iz budžeta EU i skepticizma u pogledu aspiracija Ukrajine za članstvo u NATO savezu i EU. 

(Srna)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024