UKRAJINA NA NOGAMA: Veliki dogovor blizu, prihvaćena ideja Zelenskog

Tanjug

22. 01. 2024. u 18:10

POLjSKI premijer Donald Tusk izjavio je danas da se Poljska i Ukrajina približavaju dogovoru o zajedničkom finansiranju proizvodnje municije i oružja.

УКРАЈИНА НА НОГАМА: Велики договор близу, прихваћена идеја Зеленског

Foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP/AP Photo/Alexei Alexandrov

- Kao što je predsednik Zelenski već naglasio, mi smo razgovarali i brzo ćemo završiti ove razgovore o zajedničkim ulaganjima u proizvodnju oružja i municije - rekao je Tusk na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim u Kijevu, prenosi TAS.

On je dodao da pozdravlja ideju Zelenskog o "zajedničkim preduzećima" za proizvodnju oružja.

- Ulagaćemo u firme u Poljskoj i Ukrajini koje će doprineti povećanju odbrambenih sposobnosti naših država - rekao je Task.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!