AMERIČKI EKSPERT: Plaćenici likvidirani u Harkovu bili profesionalci, VSU nema znanja za korišćenje zapadne tehnike

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 01. 2024. u 23:54

FRANCUSKI plaćenici ubijeni 17. januara u Harkovu bili su profesionalni vojnici, izjavio je bivši agent CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue works“.

АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТ: Плаћеници ликвидирани у Харкову били професионалци, ВСУ нема знања за коришћење западне технике

Foto Profimedia

-Razlika između plaćenika sa početka rata i ovih ubijenih u Harkovu je u tome što su ti momci, koji su stigli pre dve godine, većinom oni koji su igrali video-igrice i govorili: “Voleo bih da mogu da odem da se igram vojnika”. Oni nisu imali nikakvo vojno iskustvo ili obuku i više su bili teret nego neka pomoć. Pretpostavljam da su plaćenici ubijeni u Harkovu bili bivši pripadnici francuske Legije stranaca, što znači da su imali iskustvo i borbene veštine, objasnio je stručnjak.

On je takođe primetio da neobično veliko prisustvo plaćenika u Ukrajini može ukazivati na činjenicu da zapadne zemlje na taj način pokušavaju da obezbede funkcionalnost stranog naoružanja, pošto sami Ukrajinci ne mogu efikasno da ga koriste.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. januara da su ruske Oružane snage, preciznim udarom, uništile privremenu bazu stranih plaćenika u Harkovu od kojih su većina bili Francuzi. Ubijeno je više od 60 militanata. Pariz je nakon toga saopštio da „nema plaćenika ni u Ukrajini ni bilo gde drugde“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave