OŠTRA PORUKA KIJEVU: Ukrajina pod potpunom kontrolom SAD, EU nema svoj stav o ukrajinskom sukobu

Novosti online

20. 01. 2024. u 20:17

UKRAJINA je pod totalnim uticajem i kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, a Evropska unija greši držeći se američkog stava o ukrajinskom sukobu umesto da formira sopstveno gledište, izjavio je slovački premijer Robert Fico za TV RTVS.

ОШТРА ПОРУКА КИЈЕВУ: Украјина под потпуном контролом САД, ЕУ нема свој став о украјинском сукобу

Foto: AP

-Od 2014. godine, nakon Majdana, Kijev je pod totalnom kontrolom i uticajem Vašingtona. Ukrajina nije nezavisna i samostalna zemlja, ocenio je Fico.

On je ponovio da će na sastanku sa ukrajinskim kolegom Denisom Šmigaljem 24. januara u Užgorodu, saopštiti da će Slovačka blokirati prijem Ukrajine u NATO, jer bi to značilo početak trećeg svetskog rata.

-Znam sa čime idem (na sastanak sa ukrajinskim premijerom) – to je humanitarna pomoć, a potvrdiću i da nikakvo oružje neće dobiti od slovačke armije i iz državnih skladišta. Naglasiću i da postoje pitanja o kojima imamo potpuno različite stavove. Što se tiče njihovog pridruživanja EU, mi to poštujemo, ali oni moraju da ispune odgovarajuće uslove, istakao je slovački premijer.

Prema njegovim rečima, planirani sastanak će biti „interesantan“ i takođe je objavio da ukrajinska strana ne želi da se nakon sastanka održi konferencija za štampu o njegovim rezultatima.

Slovački premijer je ranije izjavio da EU treba da se iz snabdevača oružjem Ukrajine pretvori u mirotvorca.

On je takođe konstatovao da se oružje iz celog sveta može poslati u Ukrajinu, ali da joj to neće pomoći da vojno pobedi Rusiju. On je primetio da je većina evropskih država opsednuta mržnjom prema Rusiji i, da bi oslabili Rusku Federaciju, spremne su da se bori do poslednjeg ukrajinskog vojnika.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)