ZELENSKI SA STOLTENBERGOM U DAVOSU: Dajte nam PVO sisteme (FOTO/VIDEO)

Novosti online

16. 01. 2024. u 12:50

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski razgovarao je sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, na marginama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, o situaciji na frontu sa Rusijom, kao i potrebama za odbranu Ukrajine.

ЗЕЛЕНСКИ СА СТОЛТЕНБЕРГОМ У ДАВОСУ: Дајте нам ПВО системе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

- Obavestio sam generalnog sekretara o nedavnim masovnim vazdušnim udarima Rusije i naglasio potrebu daljeg jačanja protivvazdušne odbrane Ukrajine - napisao je Zelenski na platformi Iks.

Dodao je da je u razgovoru istaknut značaj bezbednosnog sporazuma Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine, koji je zasnovan na Deklaraciji G7 iz Vilnjusa.

Foto: Profimedia

- Informisao sam (Stoltenberga) o tekućem radu Ukrajine sa partnerima na sličnim sporazumima i naglasio važnost potpisivanja takvih dokumenata, koji će biti na snazi do ulaska Ukrajine u NATO - naveo je Zelenski.

Dodao je da je razgovarano o pripremama za samit NATO-a u Vašingtonu.

- Naglasio sam da Ukrajina predviđa da će biti donete odluke koje će joj približiti članstvo u Alijansi - istakao je Zelenski.

Foto: Profimedia

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!