SPREMA SE HAOS U BERLINU, TRAKTORI VEĆ STIGLI: Velike završne demonstracije nemačkih paora protiv Šolcove vlade

Novosti online

15. 01. 2024. u 07:52

UDRUŽENjE poljoprivrednika Nemačke i njegove pokrajinske organizacije pozvali su na današnje velike demonstracije protiv smanjenja subvencija koja je uvela savezna vlada kancelara Olafa Šolca.

СПРЕМА СЕ ХАОС У БЕРЛИНУ, ТРАКТОРИ ВЕЋ СТИГЛИ: Велике завршне демонстрације немачких паора против Шолцове владе

Foto: AP/ilustracija

Berlinski Tagesšpigel navodi da se očekuju hiljade učesnika protesta koji od sinoć pristižu u nemačku prestonicu.

Navodi se da će ove demonstracije biti vrhunac talasa protesta poljoprivrednika koji su se u toj zemlji odvijali prethodnih dana.

Nemački list navodi da zbog demonstracija poljoprivrednika postoji rizik od saobraćajnog haosa u Berlinu i čitavom tom regionu.

Navodi se da je berlinska policija sinoć objavila da će za poljoprivredna vozila biti zatvoren centar grada pošto je područje centralnih ulica već puno traktora.

Najveći poljoprivredni protesti u istoriji Nemačke krenuli su prošlog ponedeljka kada praktično nije bilo dela zemlje koji je normalno funkcionisao pošto su na drumove izašle hiljade traktora.

Ispred Brandenburške kapije u Berlinu tada je u koloni poljoprivrednih vozila koja je blokira viđena i zastava nekadašnje Nemačke Demokratske Republike (DDR), a bilo je i zahteva za raspisivanje vanrednih izbora.

(Kurir/Tagesšpigel)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu