BEZ MILOSTI - RAT SA MAFIJOM U EKVADORU: Oslobođeno 11 članova zatvorskog osoblja koji su držani kao taoci (FOTO)

Tanjug

14. 01. 2024. u 00:58

JEDANAEST članova zatvorskog osoblja, koje su zatvorenici u zatvoru Esmeraldas u Ekvadoru držali kao taoce, oslobođeni su danas, saopštila je policija.

БЕЗ МИЛОСТИ - РАТ СА МАФИЈОМ У ЕКВАДОРУ: Ослобођено 11 чланова затворског особља који су држани као таоци (ФОТО)

Foto Tanjgu/AP

Oni su bili među 158 čuvara i 20 administrativnih radnika koji su uzeti za taoce od ponedeljka u najmanje sedam zatvora u Ekvadoru.

Zvaničnici su rekli da je prethodno oslobođeno još osam radnika u zatvoru, preneo je Rojters.

Agencija za zatvore SNAI saopštila je ranije danas da je bilo incidenata u nekoliko zatvora u Ekvadoru, ne iznoseći detalje.

U Ekvadoru se pogoršala bezbednosna kriza ove sedmice jer se dogodio napad na TV stanicu, zatvorsko osoblje je uzeto za taoce i kidnapovani su policajci.

Policija i oružane snage su nastavile da sprovode operacije širom zemlje, a više od 800 ljudi je uhapšeno nakon što je u ponedeljak uvedeno vanredno stanje.

Vlada je saopštila da izgleda da naoružane grupe reaguju na predsednika Ekvadora Danijela

Noboa koji planira da se obračuna sa kriminalom.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)