PUTIN SAOPŠTIO: Rusija je prva u Evropi, ispred nas su ove četiri svetske sile

Novosti online

11. 01. 2024. u 08:14

RUSKA ekonomija je po paritetu kupovne moći postala prva u Evropi i peta u svetu, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН САОПШТИО: Русија је прва у Европи, испред нас су ове четири светске силе

Foto: Tanjug/AP

- Čini se da nas sa svih strana guše, pritiskaju, ali po obimu ekonomije u celini prvi smo u Evropi. Prestigli smo Nemačku i zauzeli peto mesto u svetu: Kina, SAD, Indija, Japan, Rusija. U Evropi smo broj jedan. Po paritetu kupovne moći prestigli smo čitavu Evropu, ali još treba da radimo na tome kada je reč o pokazateljima po glavi stanovnika - rekao je ruski lider na sastanku sa preduzetnicima sa Dalekog istoka.

Putin je takođe kazao da rast ruske ekonomije u 2023. godini može biti viši od predviđenih 3,5 odsto, te da je to izvanredan rezultat s obzirom na spoljne pritiske kojima je zemlja izložena.

Ruski lider se nije složio sa konstatacijom predsednika organizacije „Poslovna Rusija“ Alekseja Repika da se japanska ekonomija navodno može otpisati.

- Japan je, kao i mnoge evropske ekonomije, visokotehnološka ekonomija - ocenio je predsednik Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!