BABURIN: Želim da se Republika Srpska i Ruska Federacija udruže u jedinstvenu državnu zajednicu

Novosti online

06. 01. 2024. u 19:04

LIDER stranke Ruski svenarodni savez Sergej Baburin čestitao je predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i svim njenim građanima 9. januar - Dan Republike, uz želju srpskom narodu da prevaziđe podeljenost između država i povrati svoje jedinstvo.

БАБУРИН: Желим да се Република Српска и Руска Федерација удруже у јединствену државну заједницу

Foto P. Milošević

- Izraziću i svoj buntovnički san: Želim da se Republika Srpska i Ruska Federacija, zajedno sa nama bliskim državama, u ime zaštite našeg duhovnog i kulturnog identiteta, udruže u jedinstvenu državnu zajednicu! Daj Bože! - naveo je Baburin.

On je podsetio da su Srbi u BiH i Republici Srpskoj Krajini bili prve žrtve Zapada, koji je srušio jedinstvo južnih Slovena krajem 20. vijeka.

- Ali, Srbi su još jednom herojski dokazali celoj ravnodušno-tolerantnoj Evropi da su sposobni i nameravaju da sačuvaju svoju pravoslavnu veru i civilizacijski identitet. S oružjem u ruci dokazali ste svoje pravo na pristojan život u rodnom kraju stvarajući Republiku Srpsku - istakao je Baburin.

On je ukazao da Zapad danas ponovo pokušava da pravoslavne Srbe pretvori u rezignirane i slabovoljne Evropljane, ali da je uveren da će Republika Srpska, na čije se čvrsto bratstvo sa Rusijom i predsednikom Vladimirom Putinom ponosi, ​​izdržati nove izazove.

- Ruski narod i rusko društvo su vam zahvalni na bratstvu i solidarnosti, na beskompromisnoj borbi za istinu i tradicionalne duhovne i moralne vrednosti - rekao je Baburin.

On je istakao da se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u odnosima sa Rusijom držao otvoreno srce i dušu.

- Zato ga kod nas doživljavamo kao prijatelja, saborca, kao osobu za koju pravoslavna vera nije fraza, već stanje duha - rekao je Baburin i dodao da Dodik personifikuje slovensku duhovnu celovitost.

Baburin smatra da je Dodik potpuno u pravu kada protestuje protiv strane uprave u BiH oličene u takozvanom visokom predstavniku u BiH.

- Ovakvo evropsko mešanje samo cepa dejtonski poredak i uništava krhku stabilnost Balkana - rekao je Baburin, koji je i šef Međunarodnog slovenskog saveta.

Baburin je upozorio da Evropljani ne treba da potkopavaju autoritet državnika Milorada Dodika, već moraju da se mole za njega, prenosi Ruska gazeta.

- Bez njega bi BiH odavno upala u haos. Sva sudska gonjenja ovog bistrog i principijelnog srpskog političara su smešna, nezakonita i kontraproduktivna - rekao je Baburin.

On je poželeo pobedu Republici Srpskoj, a njenom narodu prosperitet i pravedan mir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)