UKRAJINA NA KOLENIMA: Pentagon priznao bolnu istinu

Novosti online

05. 01. 2024. u 22:00

VAŠINTON više nema sredstava za popunjavanje zaliha i zamenu oružja koje je isporučeno Kijevu, izjavio je portparol Ministarstva odbrane SAD Patrik Rajder, prenosi „Difens njuz“.

УКРАЈИНА НА КОЛЕНИМА: Пентагон признао болну истину

Foto: Jutjub/NowThis News/Profimedia/Ilustracija

- Ponestalo nam je novca - priznao je Rajder.

On je objasnio da Pentagon i dalje ima na raspolaganju 4,2 milijarde dolara koje bi mogle da budu iskorišćene za isporuke oružja Kijevu, ali da sredstva ne mogu biti odobrena bez saglasnosti Kongresa.

Takođe, nedostatak sredstava za popunjavanje zaliha verovatno će dovesti do obustave podrške Ukrajini, pošto Ministarstvo odbrane SAD ne želi da rizikuje borbenu gotovost sopstvene armije.

List podseća da je krajem decembra Pentagon izdvojio paket pomoći Ukrajini vredan 250 miliona dolara. On je uglavnom uključivao artiljerijske granate i drugu municiju. Međutim, Rajder ističe da za sada nema nikakvih znakova da će se nastaviti sa isporukama oružja Kijevu.

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena dugo je upozoravala na ovakav ishod zbog sporova o dodatnom finansiranju Ukrajine u Kongresu. Republikanci ne žele da odobre još jednu tranšu pomoći vrednu više milijardi dolara vladi ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog bez reforme imigracione politike u samim SAD, podseća „Difens njuz“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!