PONOSAN NA DEPARDJEA: Emanuel Makron neće oduzeti Legiju časti glumcu

Francuski predsednik Emanuel Makron stao je u odbranu glumačkog barda Žerara Depardjea koji je optužen za seksističke ispade, ali i za silovanje.

ПОНОСАН НА ДЕПАРДЈЕА: Емануел Макрон неће одузети Легију части глумцу

Žerar Depardje, Foto EPA

- Veliki sam obožavalac Žerara Depardjea. U našim zakonima postoji pretpostavka nevinosti – poručio je Makron, istakavši da odluke ne može unapred da donosi sud javnosti.

Čuveni Obeliks žestoko je napadnut u posle njegovih ženomrzačkih izjava tokom nedavno emitovanih snimaka za vreme njegovog boravka u Severnoj Koreji povodom sedamdesete godišnjice osnovanja ove države. Posle toga usledila je i specijalna televizijska emisija u kojoj su neke žene svedočile o njegovom nedoličnom ponašanju. Protiv Depardjea postoje i dve podnete tužbe za silovanje, dok se čak 14 pripadnica lepšeg pola žalilo na njegovo seksističko nasilno ponašanje.

Posle emitovanih snimaka, ovih dana reagovala je i ministarka kulture Rima Abdul Malak naglašavajući njegovo nedostojno ponašanje "koje je sramota za francusku" i najavila pokretanje disciplinskog postupka za oduzimanje Legije časti koju je glumcu 1966. godine uručio tadašnji predsednik Žak Širak.

- Ako me neko pita da li ću oduzeti Legiju časti umetnicima ili drugima kada kažu nešto što me šokira, odgovor je ne – poručio je Makron, direktno protivurečići ministarki.

Istakao je i da Legija časti nije "odlikovanje za moral" i da se ona "ne oduzima na osnovu reportaže."

- Mrzim lov na ljude – zaključio je francuski predsednik, dodavši da je Depardje izuzetno veliki glumac "koji Francusku čini ponosnom."

S njim se nije složio bivši šef države Fransoa Oland.

- Emanuel Makron je govorio o Depardjeu i njegovom talentu. Ali, ja vidim 14 napadnutih žena. Ne, nismo ponosni na Žerara Depardjea – kazao je Oland.

Feministkinje su ogorčene posle Makronovog nastupa. Kažu da je mogao da bude bar suzdržan, imajući u vidu za šta se Depardje tereti.

Slavni glumac odlučno odbija optužbe. Brane ga i neke starije glumice s kojima je snimao. Neke su, čak dodale da su tokom snimanja obožavale da im spusti ruku na zadnjicu, a druge, poput Natali Baj, da nisu nikada imale probleme s njim tokom snimanja. Brižit Bardo je zaključila da danas postoje "teže i dramatičnije stvari", a podršku mu je pružila i Fani Ardan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!