TRAGIČNA OBJAVA IDF: Izrael objavio slike znakova koje su ostavila tri ubijena taoca

Tanjug

17. 12. 2023. u 20:35

IZRAELSKI odbrambene snage (IDF) objavile su danas slike znakova koje su ostavila tri taoca pre nego što su ih greškom ubile izraelske trupe u Šedžaji u Gazi.

ТРАГИЧНА ОБЈАВА ИДФ: Израел објавио слике знакова које су оставила три убијена таоца

Foto IDF

Natpisi "SOS" i "Upomoć, tri taoca" bili su ispisani na tkanini, a taoci su za pisanje koristili ostatke hrane, prenosi Tajms of Izrael.

Zgrada na kojoj su se nalazili natpisi, koje je IDF otkrio u sredu, prvobitno je odbačena kao potencijalna Hamasova zamka.

Foto Tanjug/AP

IDF je saopštio da su, prema saznanjima inicijalne istrage, tri muškarca boravila u toj zgradi neko vreme, nakon što su pobeli iz zarobljeništva Hamasa ili su ih otmičari napustili, kao i da vojska istražuje ostale tri zgrade u kojima su taoci potencijalno boravili.

Jotam Haim, Samak Talalka i Alon Lulu Šamric su u petak prišli vojnicima IDF bez majice, noseći belu zastavu, ali su uprkos tome pogrešno identifikovani kao pretnja, i ubijeni iz vatrenog oružja.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)