POLJANSKI MAKFOLU: Ne budite skromni “profesore”, zbog vas je Ukrajina propustila priliku za sporazum, svaki dogovor biće njena kapitulacija

Novosti online

16. 12. 2023. u 19:20

UKRAJINA je propustila priliku da zaključi povoljan mirovni sporazum i sada će svaki mogući dogovor odražavati njenu kapitulaciju, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

ПОЉАНСКИ МАКФОЛУ: Не будите скромни “професоре”, због вас је Украјина пропустила прилику за споразум, сваки договор биће њена капитулација

Foto Tanjug/AP

Odgovarajući bivšem američkom ambasadoru u Rusiji Majklu Makfolu, Poljanski je rekao da je opšte poznato da su pregovarači prafirali mirovni sporazum, te da je njegovu kopiju lično pokazao predsednik Rusije Vladimir Putin.

-I ovu priču kao i direktnu ulogu Velike Britanije i SAD u ubeđivanju Ukrajine da odbije sporazum potvrdili su mnogi, kaže Poljanski.

On je optužio Makfola da će biti "zaslužan" zbog stalnog ratnog huškanja i obmanjivanja javnosti SAD o stvarnoj situaciji na terenu.

Kako je rekao, iako se predstavlja kao "samo profesor", svi znaju pravu destruktivnu ulogu nekadašnjeg američkog ambasadora na prostoru bivšeg Sovjetskog saveza.

-U intervjuu ste sebe 2012. godine opisali kao specijalista za demokratiju, antidiktatorske pokrete i revolucije, posetio je Poljanski.

Makfol je prethodno rekao kako nije lično sabotirao mirovne pregovore Moskve i Kijeva, te da je on samo profesor i da ne bi trebalo precenjivati njegovu moć.

-Moji prijatelji su bili u Turskoj na ovim pregovorima, i oni pričaju sasvim drugačiju priču. Putin nikada nije bio ozbiljan. Njegovi pregovarači nisu imali direktne veze sa njim, tvrdi Makfol.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINUO MUŠKARAC: Automobilom se zakucao u ogradu Bele kuće, tajna služba hitno pokrenula istragu (VIDEO)