URUŠILA SE ZGRADA U NJUJORKU: Vatrogasci traže zarobljene ispod ruševina šestospratnice (FOTO/VIDEO)

Novosti online

12. 12. 2023. u 00:39

DEO šestospratnice u naselju u Bronksu, u Njujorku, urušio se danas, dok za sada nema izveštaja o povređenima, saopštile su lokalne vlasti.

УРУШИЛА СЕ ЗГРАДА У ЊУЈОРКУ: Ватрогасци траже заробљене испод рушевина шестоспратнице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk printskrin/New York City Fire Department (FDNY)

Prve fotografije sa mesta nesreće pokazuju da su sobe na uglu zgrade izložene, a zidovi skoro otkinuti. Delovi nameštaja, cevi i ostali delovi infrastrukture vire iz ruševina. Na ulici ispod su vidljive cigle i zidovi, ostaci katastrofalnog urušavanja.

Iz vatrogasne službe su naveli da je njihova istraga o urušavanju zgrade u preliminarnoj fazi, a dodali su i da vatrogasci traže ljude koji su možda zarobljeni ispod ruševina.

Gradske vlasti upozoravale na (ne)bezbednost

Odeljenje za građevine njujorške gradske vlade prošlog meseca je izreklo kaznu od 2.400 dolara vlasniku zgrade zbog oštećenja koja bi mogla da utiču na stabilnost zgrade i izazovu "potencijalni kolaps". U prizemlju navedene zgrade se nalazi nekoliko prodavnica, uključujući i pijacu.

Zgrada je u vlasništvu društva sa ograničenom odgovornošću, koje je kupilo imovinu 2004. godine, za 3 miliona dolara. Dok je fasada 2020. godine proglašena "nebezbednom" nakon što je obavezna inspekcija od strane građevinskog inženjera otkrila "značajna oštećenja zida na celoj fasadi", uključujući i pukotine u cigli.

- Svi ljudi su evakuisani iz delimično srušene zgrade u ulici Bilingslej Teras 1915, u Bronksu. Zgrada ima 47 stambenih jedinica i šest poslovnih objekata. Potraga za potencijalnim žrtvama je u toku - navodi se u saopštenju vatrogasaca.

Vlasniku je tada naređeno da popravi spoljašnost, ali se ne zna da li je popravka završena.

(Blic, Njujork tajms)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave