DRAMA NA CRVENOM MORU: Britanska vojska izdala upozorenje na eksploziju

Tanjug

03. 12. 2023. u 11:50

BRITANSKA vojska je saopštila danas da je na pomorskoj ruti u Crvenom moru, nadomak obale Jemena došlo do incidenta koji je okvalifikovan kao "potencijalna eksplozija".

ДРАМА НА ЦРВЕНОМ МОРУ: Британска војска издала упозорење на експлозију

Foto vikipedija/MOD UK

Služba za pomorske trgovinske operacije britanske vojske (UKMTO) izdala je kratko upozorenje da se incident dogodio u moreuzu Bab el-Mandeb koji razdvaja istočnu Afriku od Arapskog poluostrva, navodeći da je u toj oblasti prijavljena i aktivnost dronova, prenosi AP.

U saopoštenju UKMTO se navodi da Bab el-Mandeb povezuje Crveno more sa Adenskim zalivom, da je u toj oblasti poslednjih nedelja izvršen niz napada koji se pripisuju jemenskim pro-iranskim pobunjenicima Huti, koji su takođe lansirali rakete i bespilotne letelice prema Izraelu zbog rata protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Huti za sada nisu potvrdili da se incident dogodio.

BONUS VIDEO:

RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo