JEZIVO: Hamasovci otetog dečaka terali da gleda snimke njihovih iživljavanja (FOTO)

Novosti online

29. 11. 2023. u 17:20

Nakon puštanja 12-godišnjeg Eitana Jahalomija u ponedeljak uveče iz Hamasovog zatočeništva, njegova tetka Debora Koen opisuje užasan tretman koji je doživeo. Dete je uz pretnju oružjem bilo primorano da gleda oko 45 minuta snimaka koji prikazuju dokaze jezivog napada terorista Hamasa na Izrael 7. oktobra, piše "Jerusalem Post".

ЈЕЗИВО: Хамасовци отетог дечака терали да гледа снимке њихових иживљавања (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Eitana je oteo Hamas tokom masakra 7. oktobra iz kibuca Nahal Oz.

"Želela sam da se nadam da je dobro tretiran, ali se ispostavilo da nije. Nisam mogla da očekujem da ću čuti takve opise", rekla je Debora Koen, dečakova tetka.

Ako su prethodna puštanja zatočenika koja su se dogodila prošle nedelje stvorila utisak da se Hamas dobro ponaša prema izraelskim taocima koje drži u Pojasu Gaze, Eitanovo svedočenje oslikava sasvim drugačiju stvarnost.

U intervjuu za francusku novinsku agenciju BFM, Koenova je rekla da joj je nakon razgovora sa Eitanom bilo jasno da je prošao kroz "užasne stvari" dok je bio u zatočeništvu.

Foto: Tanjug/AP

Prema njenim rečima, Hamas ga je naterao da gleda necenzurisani dokumentarac o 7. oktobru koji su objavile Izraelske odbrambene snage (IDF).

Dvanaestogodišnjak je pogledao oko 45 minuta snimaka koji prikazuju dokaze o jezivom napadu koji su izveli teroristi Hamasa. Mnoge scene se dešavaju u Nahal Ozu odakle je Eitan.

"Prisilili su njega i drugu decu da gledaju ceo film. Kad god bi neko drugo dete zaplakalo tokom projekcije, pretili bi im puškom da ih ućutkaju", objasnila je Koenova.

"On je dečak od 12 godina. Reč je o 12-godišnjaku. Možda sam naivna, ali nisam očekivala da ću čuti takve opise. Htela sam da se nadam da je dobro tretiran. ali to nije bio slučaj. Oni su čudovišta", zaključila je dečakova tetka.

Briga za one koji su ostali u rukama Hamasa

Iako je Eitan pušten, njegov otac Ohad i dalje je u zatočeništvu Hamasa.

Koenova je opisala zabrinutost koju njena porodica trenutno oseća nakon što je čula šta je Eitan morao da doživi.

Foto: Tanjug/AP

"Pre nego što je Eitan pušten, naša porodica je bila toliko uzbuđena. Očekivali smo njegov dolazak ceo dan. Ali sada kada znam kroz šta smo prošli, zabrinuta sam. Eitanov otac je još tamo, zajedno sa otprilike 160 Izraelaca koji su u zatočeništvu Ne vraćaju se. To je mnogo. Teško je osećati se dobro nakon što čuješ za takva iskustva."

Eitanova majka Batševa Jahalomi rekla je da su teroristi, kada su 7. oktobra ušli u kibuc, pokušali da kidnapuju nju i njenu decu dok su se vozili na motociklima.

Jahalomi je uspela da spase svoje dve ćerke od terorista Hamasa, ali ne i da ih spreči da zarobe njenog sina.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)