KENEDI MLAĐI DAO REČ AKO POSTANE PREDSEDNIK: Okončaću vojnu ekspanziju Sjedinjenih Američkih Država

Tanjug

22. 11. 2023. u 19:48

NEZAVISNI kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da će nastaviti napore svog strica, bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, i okončati vojnu ekspanziju Sjedinjenih Država širom sveta ukoliko bude izabran na izborima 2024. godine.

КЕНЕДИ МЛАЂИ ДАО РЕЧ АКО ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК: Окончаћу војну експанзију Сједињених Америчких Држава

Tanjug

- Džon Kenedi je bio posvećen miru. Ako me američki narod izabere za svog predsednika, nastaviću proces koji je moj stric pokrenuo pre 60 godina - okončanje američke vojne imperije. Vratiću vojsku u njenu odgovarajuću funkciju - odbrane otadžbine - rekao je Kenedi za Foks njuz.

On je, na godišnjicu ubistva njegovog strica, rekao da je moguće vratiti viziju Džona Kenedija o SAD kao zemlji koja služi kao primer mira i slobode.

Kenedi Mlađi je naglasio da će zatvoriti većinu američkih vojnih baza u inostranstvu i da će okončati politiku provociranja Rusije i Kine.

- Još nije kasno da se skrene sa ratnog puta na put mira koji je Džon F. Kenedi zamislio za našu naciju - rekao je kandidat za predsednika SAD.

Džon F. Kenedi ubijen je 22. novembra 1963. godine u predsedničkom konvoju tokom posete Dalasu u saveznoj državi Teksas.

Vorenova komisija američke vlade utvrdila je da je Li Harvi Osvald ubio Džona Kenedija, ali je njen zaključak decenijama osporavan.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE -  Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo