PREDSTAVNICI HAMASA U MOSKVI: Rusija može da odigra značajnu ulogu u okončanju rata

Novosti Onlajn

26. 10. 2023. u 22:24

RUSIJA može da odigra značajnu ulogu u okončanju rata u Pojasu Gaze i isporuci pomoći enklavi, rekao je za medije visoki zvaničnik Hamasa Husam Badran.

ПРЕДСТАВНИЦИ ХАМАСА У МОСКВИ: Русија може да одигра значајну улогу у окончању рата

Foto AP

Prema rečima palestinskog političara, Hamas „ceni ulogu Rusije na međunarodnom planu, posebno njeno korišćenje veta kao odgovor na stav Sjedinjenih Država koje bespogovorno podržavaju okupaciju Izraela“.

- Ali Rusija bi mogla da igra veću ulogu u okončanju agresije na naš narod u Pojasu Gaze i da izvrši međunarodni pritisak kako bi se isporučila hitna pomoć našim ljudima u Pojasu Gaze - rekao je Husam Badran.

Govoreći o intenzivnom granatiranju Izraela, on je istakao da udari izraelske vojske nisu uticali na Hamas - pokret je sačuvao visok vojni i politički nivo u Pojasu Gaze.

- Svi ovi udari (izraelskih snaga) neće uticati na Hamas. On će i dalje biti prisutan na palestinskoj sceni, čak i više nego ikada ranije - rekao je Badran.

Predstavnici palestinskog pokreta Hamas nalaze se u poseti Moskvi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

ZAHAROVA ZAPRETILA: Zažalićete

RUSIJA će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

27. 05. 2024. u 18:27

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu