HAMAS OBJAVIO ULTIMATUM IZRAELU: Želite da pustimo taoce, može, ali pod ovim uslovima

Novosti Onlajn

16. 10. 2023. u 22:24

ZVANIČNIK Hamasa zatražio je oslobađanje 6.000 palestinskih muškaraca i žena zatočenih u izraelskim zatvorima u zamenu za taoce u Gazi.

ХАМАС ОБЈАВИО УЛТИМАТУМ ИЗРАЕЛУ: Желите да пустимо таоце, може, али под овим условима

Foto: AP Photo/Adel Hana

Izraelska vojska saopštila je u ponedeljak da se na opkoljenoj teritoriji nalazi 199 zarobljenika, što je više nego što se ranije procenjivalo.

Kaled Mešal, šef Hamasove kancelarije za dijasporu, rekao je da među taocima ima visokih oficira iz izraelskih odbrambenih snaga - divizije Gaza, koja je odgovorna za patroliranje oko pojasa Gaze.

Mešalova izjava dolazi nedugo nakon što je drugi zvaničnik Hamasa izjavio da ne zna ni da li su taoci živi.

Šef za političke i međunarodne odnose Hamasa Basem Naim rekao je za Sky News da je nemoguće potvrditi da li su taoci živi jer je "Gaza pod teškim bombardovanjem".

- Rekli smo svim posrednicima da smo spremni da oslobodimo sve civilne taoce u trenutku kada se zaustavi agresija na naš narod - rekao je on za Sky News.

Naim je upozorio da bi "kontinuirano bombardovanje izraelskih snaga moglo da dovede u opasnost živote talaca - a devet ih je do sada umrlo".

Na pitanje da li prihvata da je Hamas ubijao izraelske civile, Naim je rekao da "nije prihvatljivo" i da je "zaista sramotno" razgovarati o nečemu od pre nedelju dana kada je 3.000 Palestinaca sada "ubijeno i masakrirano".

(Telegraf)

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA - Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima