NEMAČKA ZBOG HOLOKAUSTA STAJE NA STRANU IZRAELA: Šolc u razgovoru sa Erdoganom o neophodnosti uspostavljanja palestinske države

Tanjug

12. 10. 2023. u 18:33

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas u telefonskom razgovoru nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da je uspostavljenje suverene palestinske države neophodno za trajno rešenje izraelsko-palestinskog sukoba, saopštilo je predsedništvo Turske.

НЕМАЧКА ЗБОГ ХОЛОКАУСТА СТАЈЕ НА СТРАНУ ИЗРАЕЛА: Шолц у разговору са Ердоганом о неопходности успостављања палестинске државе

Foto: EPA

Erdogan i Šolc takođe su razmenili mišljenja o načinima za zaustavljanje borbi i humanitarne krize, navedeno je na društvenoj platformi X.

Dodaje se da je Erdogan obnovio ponudu da posreduje u sukobu, preneo je Rojters.  

Šolc je danas ponudio Izraelu vojnu pomoć i obećao da će suzbiti podršku Hamasu u Nemačkoj, nakon napada palestinske militantne grupe na Izrael.

- U ovom trenutku postoji samo jedno mesto za Nemačku - na strani Izraela. Naša istorija, naša odgovornost koja proizilazi iz Holokausta, tera nas da se zauzmemo za bezbednost Države Izrael - rekao je Šolc, prenosi Tajms of Izrael.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE -  Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)