CRNE SLUTNJE ZELENSKOG: Uništiće nam zimus elektroenergetski sistem

Tanjug

07. 10. 2023. u 00:10 >> 01:32

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da će ruske snage ove zime pokušati da unište ukrajinski elektroenergetski sistem.

ЦРНЕ СЛУТЊЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Уништиће нам зимус електроенергетски систем

Foto Tanjug/AP

-Sadašnje rukovodstvo Rusije radi ono što je već radilo. Ponavljaju sve greške i svako zlo. Ove zime, ruski teroristi će ponovo pokušati da unište naš elektroenergetski sistem. Oni nisu u stanju da prihvate ideju da Ukrajina neće biti osvojena, poručio je Zelenski u obraćanju objavljenom na sajtu predsedništva.

On je dodao da Ukrajina preduzima dodatne korake, kroz saradnju sa partnerima, kako bi ojačala svoju odbranu.

Zelenski je naveo da sa Nemačkom pregovara o isporuci "patriota", sa Italijom o novom paketu vojne pomoći, a da je sa Španijom već dogovorena isporuka dodatnih PVO sistema "HAWK".

Istovremeno, ukrajinski predsednik je dodao da traju pregovori sa Velikom Britanijom, Francuskom, Holandijom i Evropskom unijom.

-Za Ukrajinu, Evropska unija ne predstavlja samo ekonomsku bezbednost, već i motivaciju. Motivaciju za nas, naše vojnike i sve naše ljude. Motivacija da se borimo, da pružamo otpor i da prebrodimo ovu zimu i ostvarimo svoje nacionalne ciljeve, uprkos ruskom teroru, zaključio je Zelenski.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)