„DA LI TO RUSIJA ULAZI U EU?“: Zaharova ismejala Berbokovu

Novosti Onlajn

02. 10. 2023. u 13:51

MINISTARKA spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je da će se Evropska unija uskoro prostirati „od Lisabona do Luganska“. Nakon toga se oglasila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je upitala da li to Rusija ulazi u EU.

„ДА ЛИ ТО РУСИЈА УЛАЗИ У ЕУ?“: Захарова исмејала Бербокову

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

- Budućnost Ukrajine je u Evropskoj uniji, u našoj zajednici slobode. I ona će se uskoro prostirati od Lisabona do Luganska - izjavila je Berbokova koja je doputovala u Kijev na sednicu ministara spoljnih poslova EU.

Nakon ovoga je usledila reakcija portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove.

- Ili mi ulazimo u Evropsku uniju ili je zaboravila da doda da je neophodno napraviti zaokret za 360 stepeni - napisala je Zaharova na Telegramu, aludirajući na izjavu Berbokove iz februara ove godine kada je kazala da veruje u to da Moskva može da se zaokrene za „360 stepeni“ i da usreći ceo svet.

Ranije je šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio da će se danas u Kijevu održati neformalni sastanak Saveta ministarstava spoljnih poslova Evropske unije.

Kako je precizirala šefica holandske diplomatije Hanke Bruins Slot, ministri će razgovarati o „jačanju pritiska na Rusiju“ i daljoj pomoći Ukrajini.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI SU ZAPANJENI: Ovo što je Nikola Jokić bez lopte uradio najboljem defanzivcu NBA lige - nisu mogli ni da sanjaju (VIDEO)