RUSIJA VEĆ POBEDILA: Američki novinar Simor Herš objavio da je rat u Ukrajini gotov

I.S.

23. 09. 2023. u 06:30

LEGENDA američkog istraživačkog novinarstva Simor Herš, izjavio je da je Rusija pobedila, ali da Bela kuća i zapadni mejnstrim mediji nastavljaju da lažu o tome. Herš se poziva na jednog obaveštajnog zvaničnika SAD čije ime ne želi da otkrije.

РУСИЈА ВЕЋ ПОБЕДИЛА: Амерички новинар Симор Херш објавио да је рат у Украјини готов

Foto: Profimedia/Ilustracija

"Postoje značajni elementi u američkoj obaveštajnoj zajednici, koji se oslanjaju na izveštaje sa terena i tehničke obaveštajne podatke, i koji veruju da je demoralizovana ukrajinska vojska odustala od mogućnosti da savlada teško minirane troslojne ruske odbrambene linije, piše Herš na svom "Sabstek" blogu.

- Rat je gotov. Rusija je pobedila. Nema više ukrajinske ofanzive, ali Bela kuća i američki mediji moraju da podrže laž - citira Herš na svog anonimnog sagovornika, koji, takođe, ističe da su glavni elementi ukrajinske vojske, nakon "užasnih" gubitaka tehnike i ljudstva, kao i neznatnog napretka, otkazali ofanzivu bez oglašavanja o tome.

Nema, međutim, govora o prekidu vatre zato što ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski insistira na produžavanju sukoba, a u tome ima podršku Bele kuće. Heršov izvor dodaje da su sve izjave Kijeva o uspesima u kontraofanzivi laž, te da su "ukrajinske trupe osvojile samo raštrkane deliće teritorije, a tempo njihovog napredovanja meri se u metrima po nedelji".

- Ukoliko bi ukrajinskoj vojsci bilo naređeno da nastavi ofanzivu, izbila bi pobuna. Vojnici više ne žele da ginu, ali to ne odgovara gluposti koju je napisala Bela kuća - upozorava Heršov sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)