ŠTA SE KRIJE U TABLETU UKRAJINSKOG VOJNIKA? Pronađen uređaj pripadao članu jedinice “Azov” (VIDEO)

Novosti online

21. 09. 2023. u 17:45

RUSKA vojska je u borbama na Zaporoškoj liniji fronta pronašla tablet Ukrajinca, vojnika nacističkog bataljona "Azov" i u njemu fotografije sa kukastim krstom i drugim nacističkim simbolima.

ШТА СЕ КРИЈЕ У ТАБЛЕТУ УКРАЈИНСКОГ ВОЈНИКА? Пронађен уређај припадао члану јединице “Азов” (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija/Javno vlasništvo

Ispostavilo se da je tablet pripadao 19-godišnjem Ukrajincu Vladimiru Polunosovu koji je na ličnom "Gugl" nalogu čuvao fotografije na kojima zajedno sa drugim borcima bataljona "Azov" i nekim devojkama, pozira ispred nacističke zastave.

U jednoj ruci drže oružje, a druga je podignuta u nacistički pozdrav. Na nekim od fotografija, mladi Ukrajinac nosi rogobatnu masku i oružje u istetoviranim rukama, pa slike deluju još strašnije. Na jednoj od fotografija se vidi i zastava Organizacije ukrajinskih nacionalista – zastava crveno crne boje koju koriste ekstremno desničarska udruženja u Ukrajini.

Na tabletu ukrajinskog vojnika pronađena je instalirana softver aplikacija "Krapiva" koja se koristi za mapiranje borbene situacije. Ova aplikacija omogućava da se integrišu obaveštajni podaci i druge koordinate mete, tj. otkriveni položaji neprijateljske vojske koje vojnici unose pa tako istovremeno imaju iste podatke u jednom informacionom polju.

Ukrajinski nacizam počinje da bode oči i ostatku planete, a ne samo Rusiji koja je i pokrenula Specijalnu vojnu operaciju sa ključnim ciljem "denacifikacije" te zemlje.

U tekstu od 5. juna pod nazivom "Nacistički simboli na ukrajinskim linijama fronta ističu bolna pitanja istorije", američki "Njujork tajms" otvoreno priznaje da su "ukrajinska vlada i NATO saveznici" od početka ruske SVO "objavili, a zatim tiho obrisali" tri fotografije ukrajinskih vojnika koji na sebi imaju (neo)nacističke simbole.

Pritom, skoro polovina Ukrajinaca smatra da njihova domovina ima problem sa nacizmom, anketa sprovedena za "Voks Ukraine".

Naime, u istraživanju se navodi da 43 odsto ispitanika u Ukrajini i 36 odsto u inostranstvu smatra da je u Ukrajini široko rasprostranjena (neo)nacistička ideologija, odnosno ne slaže se sa izjavom da Ukrajina nema problem sa (neo)nacizmom.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić