KRALJ ČARLS U FRANCUSKOM SENATU: Solidarnost s Ukrajinom, najveći izazov pregrevanje planete

Britanski kralj Čarls Treći gostovao je u četvrtak ujutro u francuskom Senatu, kao prvi suveren Ujedinjenog Kraljevstva u istoriji koji se obratio pred francuskim senatorima i poslanicima.

КРАЉ ЧАРЛС У ФРАНЦУСКОМ СЕНАТУ: Солидарност с Украјином, највећи изазов прегревање планете

Foto: EPA

Tom prilikom održao je politički govor u okviru svoje trodnevne državničke posete, malo na francuskom, malo na engleskom jeziku, a tom prilikom dotakao se i rata u Ukrajini.

- Danas, više od osamdeset godina otkako smo se borili rame uz rame za oslobađanje Evrope, suočavamo se još jednom s neopravdanom agresijom na našem kontinentu. Naša odlučnost i savezništvo su jači neko ikada. Zajedno stojimo uz ukrajinski narod s odlučnom solidarnošću. Zajedno smo nepokolebivi u našoj odlučnosti da će Ukrajina trijmfovati i da će naše tako drage slobode pobediti. Ovaj stranšni događaj još jednom svedoči koliko su krhke one stvari koje su nam drage – poručio je Čarls, i dobio od francuskih poslanika i senatora dugi aplauz.

Čarls Treći je istakao i francusko-britansko prijateljstvo, kao i teme koje su mu lično veoma bliske, kao što su očuvanje prirode i biodiverzitet.

- I dok činimo blok protiv vojne agresije, moramo zajedno da radimo na tome da bismo zaštitili svet od egzistencijalnog izazova, najvećeg od svih, klimatskih promena i katastrofalnog uništenja prirode – kazao je britanski suveren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)