PUTIN MOŽE DA SLAVI: Stižu rezultati prvih izbora u novim regionima

Novosti online

10. 09. 2023. u 22:11

U RUSKOJ Federaciji održavaju se lokalni izbori.

ПУТИН МОЖЕ ДА СЛАВИ: Стижу резултати првих избора у новим регионима

Foto: EPA

Prvi put na njima učestvuju i građani novih regiona: Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti. Kako pokazuju podaci lokalnih izbornih komisija, vladajuća partija u Rusiji - "Jedinstvena Rusija" - pobeđuje na izborima u novim ruskim regionima.

Na osnovu rezultata obrade 100 odsto biračkih listića, "Jedinstvena Rusija" pobedila je sa velikom razlikom na izborima za zakonodavnu skupštinu Hersonske oblasti, izjavila je predsednica regionalne izborne komisije Marina Zaharova. Na izborima je učestvovalo 65,36 odsto birača regiona. U parlament su prošle još i Komunistička partija, Liberalno-demokratska partija Rusije, partija „Pravedna Rusija – Patriote - Za istinu“.

I u LNR "Jedinstvena Rusija" je ubedljivo pobedila sa 74,63 odsto glasova, dok su u parlament ušle još i Komunistička partija Rusije i „Pravedna Rusija – patriote – Za istinu”.

U Zaporoškoj oblasti "Jedinstvena Rusija" je osvojila 83,01 odsto glasova. U parlament su ušle još i LDPR, Pravedna Rusija - Za istinu i Komunistička partija Rusije.

Na izborima za Narodni savet DNR, nakon obrade oko 90 odsto biračkih listića, "Jedinstvena Rusija" je osvojila 78,04 odsto glasova. U Savet su ušli još i Komunistička partija Rusije, LDPR, Novi ljudi i Pravedna Rusija.

Nakon okončanja izbornog procesa, lokalni parlamenti će izabrati rukovodioce novih regiona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu