"PARIZ MOMENTALNO DA SE IZVINI": Rusija besna na Francusku što nije dozvolila novinarima da vide Makrona

Đ. G.

10. 09. 2023. u 17:54

PARIZ mora da se izvini zbog činjenice da ruskim novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju konferenciji za novinare francuskog predsednika Emanuela Makrona, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ПАРИЗ МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ИЗВИНИ: Русија бесна на Француску што није дозволила новинарима да виде Макрона

FOTO: AP/Tanjug

- Danas je glavnoj urednici federalnog informativnog portala Russia News, Ekaterini Nadolskoj, grubo odbijen pristup konferenciji za štampu francuskog predsednika Emanuela Makrona na samitu G20 u Nju Delhiju. Štaviše, Francuzi su pokušali da joj slome telefon -rekla je Zaharova na Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, Rusija ne može i neće da zanemari činjenicu da je „avangarda zapadnih pseudodemokratija” još jednom pokazala primer rasne diskriminacije i kršenja osnovnih principa demokratije.

- Takva politika, prožeta lažima, arogancijom i kompleksom isključivosti, u krajnjoj liniji će delovati protiv svojih zagovornika. To što se dogodilo smatramo i eklatantnom manifestacijom rasizma i agresivnog nacionalizma, jer je incident zasnovan na činu diskriminacije po osnovu nacionalnosti. Zahtevamo izvinjenje Jelisejske palate protiv predstavnika medija - napisala je Zaharova, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)