BRITANSKI PREMIJER ZADOVOLJAN: Sunak pohvalio "oštar" jezik u deklaraciji samita G20

Đ. G.

10. 09. 2023. u 00:05

BRITANSKI premijer Riši Sunak bio je zadovoljan, kako je rekao, "oštrim" jezikom o sukobu u Ukrajini u deklaraciji usvojenoj na samitu G20, izvestile su u subotu novine, pozivajući se na samog premijera.

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР ЗАДОВОЉАН: Сунак похвалио оштар језик у декларацији самита Г20

Foto AP

- Vest... koju sa zadovoljstvom mogu da podelim je da je pod (supremacijom) premijera Modija i indijskog predsedništva, G20 usvojila saopštenje sa veoma oštrim jezikom... Ono što ćete videti u ovom saopštenju je veoma snažan jezik naglašavajući uticaj rata na cene hrane i bezbednost hrane i pozivajući Rusiju da se vrati dogovoru o žitu kako bi omogućio izvoz iz ovog dela sveta i pomogao da se prehrani milione najugroženijih ljudi - rekao je Sunak.

Britanski premijer je napomenuo da deklaracija priznaje principe Povelje UN u pogledu teritorijalnog integriteta, piše inevs.

Komentarišući pregovore o trgovinskom sporazumu između Britanije i Indije, Sunak je ukazao na "težak posao" koji ostaje da se uradi da bi se postigao dogovor. Kako je izvestio Dauning strit, ovo pitanje je pokrenuto na bilateralnom sastanku šefa britanske vlade i njegovog indijskog kolege Narendre Modija, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)