ODGOVOR NA PRETNJE "RAZBOJNIČKIH VOĐA": Kim DŽong Un najavio jačanje mornarice Severne Koreje

Novosti online

29. 08. 2023. u 07:51

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un pozvao je na jačanje pomorskih snaga svoje zemlje, optužujući Sjedinjene Države da vode oko Korejskog poluostrva pretvaraju u "najnestabilnije vode, uz pretnju nuklearnog rata", prenela je državna novinska agencija KCNA.

ОДГОВОР НА ПРЕТЊЕ РАЗБОЈНИЧКИХ ВОЂА: Ким Џонг Ун најавио јачање морнарице Северне Кореје

Foto: Profimedia

U govoru na Dan mornarice, Kim je rekao da su "razbojničke vođe" Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje najavili zajedničke vojne vežbe, izvestila je KCNA, očigledno misleći na samit 18. avgusta u Kemp Dejvidu.

Lideri SAD, Južne Koreje i Japana složili su se na sastanku da prodube vojnu i ekonomsku saradnju kako bi pokazali jedinstvo u suočavanju sa rastućom moći Kine i nuklearnim pretnjama Severne Koreje.

- Zahvaljujući neopreznim potezima SAD i drugih neprijateljskih sila, vode Korejskog poluostrva su svedene na mesto najveće koncentracije naoružanja na svetu, na najnestabilnije vode, u kojima preti nuklearni rat - rekao je Kim.

Južna Koreja i Sjedinjene Države prošle nedelje su započele letnje vežbe sa ciljem da ojačaju zajednički odgovor na nuklearne i raketne pretnje Severne Koreje. Pjongjang je vežbe nazvao probom za rat.

Kim je rekao da je Severnoj Koreji potrebna ratna mornarica, "trajno spremna za borbu", i pozvao na "radikalnu" modernizaciju njenog naoružanja i opreme.

BONUS VIDEO: Posledice napada dronom na poslovni centar u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu