SUSPENZIJA I POKRETANJE ISTRAGE: Koje su posledice sastanka predstavnika Izraela i Libije?

Srna

28. 08. 2023. u 08:21

LIBIJSKI premijer Abdulhamid el Dejba suspendovao je šefa diplomatije Nadžlu Manguš i protiv nje je pokrenuta istraga s obzirom na to da se prošle sedmice sastala sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Elijem Koenom, uprkos tome što dve zemlje nemaju zvanične diplomatske odnose.

СУСПЕНЗИЈА И ПОКРЕТАЊЕ ИСТРАГЕ: Које су последице састанка представника Израела и Либије?

Foto: Unsplash

Saopštenje Izraela o sastanku tokom kojeg su šefovi diplomatija razgovarali o mogućoj saradnji izazvao je manje proteste u Libiji koja ne priznaje jevrejsku državu, javlja Rojters.

Libijsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je Mangušova odbila susret sa predstavnicima Izraela i da ona "nije bila spremna za sve što se desilo, te da je to bio običan susret tokom sastanka u italijanskom Ministarstvu spoljnih poslova".

U saopštenju libijskog Ministarstva spoljnih poslova ističe se da tokom susreta "nije bilo nikakvih razgovora, sporazuma ili konsultacija, te da to ministarstvo u potpunosti odbacuje normalizaciju odnosa sa Izraelom".

Koen je tokom vikenda objavio saopštenje u kojem je naveo da se prošle sedmice sastao sa Mangušovom. Sastanak zvaničnika Izraela i Libije vodio je italijanski ministar spoljnih poslova Antonio Tajani.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)