ŠTA JE SVE TRAMP OTKRIO TAKERU KARLSONU: Bajden nije sposoban da nas izvuče iz sukoba u Ukrajini

Novosti online

24. 08. 2023. u 18:38

DžOZEF Bajden je trebalo da nas izvuče iz ovog strašnog rata u koji smo izuzetno umešani, zajedno sa Rusijom i Ukrajinom, ali ne verujem da bi to mogao da uradi, jer je nesposoban, rekao je Donald Tramp, nekadašnji američki predsednik i jedan od mogućih republikanskih predsedničkih kandidata na izborima 2024.

ШТА ЈЕ СВЕ ТРАМП ОТКРИО ТАКЕРУ КАРЛСОНУ: Бајден није способан да нас извуче из сукоба у Украјини

Foto Tanjug/AP

Tramp je gostovao kod poznatog voditelja Takera Karlsona, a u intervjuu, koji je na društvenoj mreži „Iks“, nekadašnjem Tviteru, imao više od 184 miliona pregleda, doveo u pitanje i kompetentnost i mentalno stanje sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena.

BAJDEN NIJE SPOSOBAN DA NAS IZVUČE IZ SUKOBA U UKRAJINI

-Mislim da je on najkorumpiraniji predsednik kog smo ikad imali, a karakteriše ga i to što je najnesposobniji, rekao je Tramp, nazivajući Bajdena „Mandžurijskim kandidatom“ (aludirajući na roman Ričarda Kondona o senatoru koji koristi ratnu slavu svog posinka, kako bi došao do predsedničkog mesta, dok posinak koristi svog očuha kako bi izveo državni udar u SAD, prim. aut.).

Tramp kaže da bi sukob u Ukrajini morao da se završi odmah „ali ne zbog jedne ili druge strane, već zato što ginu stotine hiljada ljudi, bez obzira na to da li su u pitanju Rusi ili Ukrajinci“ i tvrdi da je „Bajden nesposoban da nas izvuče iz tog sukoba“.

Dodao je da misli da je Bajden predmet podsmeha u Rusiji.

-Šta mislite da Rusi misle o Bajdenu? Ja mislim da ne mogu da veruju, da misle da je sve nameštaljka, kazao je bivši predsednik SAD.

On se osvrnuo i na nedavne fotografije Bajdena sa plaže koje su se pojavile u medijima.

-Oni vole da objavljuju njegove slike sa plaže, a ja mislim da on užasno izgleda na plaži. Predsednik ne bi trebalo da se bavi godišnjim odmorima, već da radi, rekao je Tramp.

Ipak, uprkos negativnom mišljenju o Bajdenu, Donald Tramp kaže da bi voleo da odmeri snage sa njim na predsedničkim izborima.

-Njegov dosadašnji rad je veoma loš, posebno kad je u pitanju ekonomija. Užasno je kad vidite inflaciju i sve ostalo, zaključio je Tramp.

On, međutim, misli da Džozef Bajden (80) možda neće ni moći da se kandiduje.

-Mislim da mu je mentalno stanje gore nego fizičko, a fizički nije ni triatlonac, niti bilo kakav atleta. Kad ga pogledate, on hoda ka helikopteru, ali ne može da podigne noge sa travnjaka u Beloj kući, a to je samo pet centimetara, izgleda kao da hoda po čačkalicama, rekao je Tramp i ukazao da „Bajden na plaži nije mogao da podigne stolicu koja je teška oko 60 grama“.

AMERIČKE TELEVIZIJE IZGUBILE KREDIBILITET

Tramp je u rekao i da sistem američkih kablovskih televizija doživljava kolaps, jer, kako tvrdi, gledanost Si-En-En-a je na dnu, dok Foks njuz pada jer je izgubio kredibilitet kod američkog naroda.

-Kablovske televizije su izgubile kredibilitet, to su korumpirane vesti. Tri najveće kablovska informativna kanala, Si-En-En, Em-Es-En-Bi-Si i Foks njuz pate od strmoglavog pada rejtinga jer je američka javnost izgubila veru u njihovo poštenje, pouzdanost i verodostojnost, rekao je Tramp u podkastu Takera Karlsona na Tviteru.

Nekadašnji američki predsednik istakao je da su njegovi rejtinzi u istraživanjima viši nego ikad, uprkos pokušajima da bude optužen za različite stvari, te da u republikanskoj trci za kandidaturu „vodi sa 50, 60 odsto razlike“.

OČEKUJE JOŠ OPTUŽNICA

Iako su do sada protiv njega podignute četiri različite optužnice (zbog poslovanja njegovih kompanija, rizičnog rukovanja tajnim dokumentima i pokušaja da navodno poništi rezultate izbora), Tramp nije isključio mogućnost da ih bude još.

„To su smešne stvari, mislim na četiri optužbe, a možda ih bude još. Ti ljudi su ludi. Optužnice su besmislica i s****“, rekao je Tramp i ponovio da su optužnice zapravo politički udar na njega kako bi bio sprečen da se kandiduje na predsedničkim izborima. On se zahvalio simpatizerima što su i dalje uz njega, uprkos optužbama.

Nekadašnji američki predsednik uporedio je kako mediji tretiraju njega i sadašnjeg predsednika Džozefa Bajdena i navode da je Bajden nepravilno rukovao tajnim dokumentima, kao i navode o koruptivnim šemama Bajdenove porodice, navodeći da se radi o dvostrukim standardima.

SI ĐINPING ME POŠTOVAO

Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo ni pod kojim uslovom da dozvole Kini da drži Panamski kanal pod svojom kontrolom, rekao je Tramp, govoreći o zbližavanju Pekinga sa tom centralnoameričkom državom.

-Kina zapravo kontroliše Panamski kanal, oni rukovode njim, oni ga kontrolišu i mi to ne treba da dozvolimo, rekao je Tramp.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova nedavno je saopštilo da će razvijati prijateljske odnose sa Panamom i koristiti Panamski kanal, koji povezuje Atlantski i Tihi okean, za poboljšanje globalne trgovine, dodajući da je Kina drugi po veličini partner uprave Panamskog kanala.

On je dodao da SAD ne bi trebalo ni da dozvole otvaranje kineske baze na Kubi.

Tramp je obećao da će „izbaciti“ Kinu ako pobedi na izborima 2024. godine, ali je rekao da je bio u dobrim odnosima sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

-On je poštovao našu zemlju i mene, podvukao je Tramp.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)