"RUSIJA SE NEĆE MEŠATI U PREDSEDNIČKE IZBORE U FINSKOJ": Ninisto izneo nedvosmislen stav o odnosima dve države

Tanjug

22. 08. 2023. u 17:52

FINSKI predsednik Sauli Ninisto ocenio je danas da Rusija neće pokušati da utiče na rezultate predsedničkih izbora u Finskoj sledeće godine.

РУСИЈА СЕ НЕЋЕ МЕШАТИ У ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ У ФИНСКОЈ: Нинисто изнео недвосмислен став о односима две државе

Foto: Profimedia/Jutjub printskrin/Sky News

- Ne bih rekao da će pokušati da utiču na naše izbore. Rusima bi bilo teško da pronađu kandidata kog bi podržali - rekao je Ninisto na godišnjem okupljanju finskih diplomata i spoljnopolitičkih zvaničnika.

On je, međutim, naveo da Rusija poslednjih meseci predstavlja Finsku kao neprijatesku državu i vodi široko rasprostranjenu kampanju dezinformacija o njoj i drugim zapadnim zemljama.

- U ovakvoj vrsti komunikacije, uzroci i posledice su okrenuti naglavačke. Počinilac je prikazan kao žrtva, a pretnja i opasnost dolaze iz Finske i sa Zapada - rekao je Ninisto, dodavši da je reč o simbolu "izvrnute prirode" dezinformacionog rata, prenosi finski javni servis YLE.

On je naglasio da Finska malo može da učini kako bi zaustavila širenje ruskih dezinformacija, ali je pozvao naciju da bude spremna za bilo koji scenario, napominjući da bi situacija neočekivano mogla da se promeni.

- Živimo u vremenu rastućih i ubrzanih promena. Čini se kao da se istorija ubzrano kreće unapred - naveo je Ninisto.

Izbori za predsednika Finske zakazani su za 28. januar 2024. godine.

 

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije