BIVŠEM PREMIJERU PAKISTANA SE NE PIŠE DOBRO: Započeta nova istraga protiv Kana zbog navodnog odavanja državne tajne

Tanjug

21. 08. 2023. u 17:13

PAKISTANSKE vlasti su započele novu krivičnu istragu protiv bivšeg premijera Imrana Kana koji se nalazi u zatvoru i trojice njegovih pomoćnika zbog optužbi za odavanje državnih tajni, potvrdio je danas dobro upućen izvor iz pakistanskog bezbednosnog sektora.

БИВШЕМ ПРЕМИЈЕРУ ПАКИСТАНА СЕ НЕ ПИШЕ ДОБРО: Започета нова истрага против Кана због наводног одавања државне тајне

Foto: Tanjug

Istraga se odnosi na poverljivi telegram koji je u Islamabad poslao pakistanski ambasador u Vašingtonu početkom prošle godine, a koji je Kan navodno objavio u javnosti, prenosi Rojters.

Imran Kan, 70-godišnji političar i bivši igrač kriketa obelodanio je da je poverljivi telegram bio deo američke zavere da se pakistanska vojska natera da ga svrgne sa vlasti na glasanju o nepoverenju 2022. godine jer je posetio Moskvu uoči ruskog napada na Ukrajinu, ali i zvanični Vašington i pakistanska vojska poriču Kanove optužbe.

Kan trenutno služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog korupcije i na pet godina mu je zabranjeno da se bavi politikom.

- Naša istraga je u fazi prikupljanja dokaza za podizanje optužnice protiv Imrana Kana za odavanje službenih tajni - rekao je za Rojters bezbednosni izvor koji je direktno odgovoran za istragu.

Sekretar za informisanje Kanove stranke Rauf Hasan nije odgovorio na zahtev za komentar, ali Kanov bliski saradnik Zulfi Buhari rekao je da bi takva optužba protiv Kana bila neustavna nakon što je zakon postao kontroverzan posle tvrdnje predsednika Arifa Alvija da nikada nije potpisao amandmane na taj zakonski akt.

 

BONUS VIDEO: POŽARI NA TENERIFIMA SE NE SMIRUJU - Šteta je ogromna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!