DUGA KOVRDŽAVA KOSA I OZBILJAN POGLED: Isplivao snimak Olafa Šolca iz 1984. godine (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 08. 2023. u 16:29

NA društvenim mrežama pojavio se snimak iz 1984. tada 26-godišnjeg Olafa Šolca, aktuelnog nemačkog kancelara, kako u okviru delegacije Radne grupe mladih socijalista (JuSos) Socijaldemokratske partije Zapadne Nemačke učestvuje na pregovorima u Istočnoj Nemačkoj.

ДУГА КОВРЏАВА КОСА И ОЗБИЉАН ПОГЛЕД: Испливао снимак Олафа Шолца из 1984. године (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/ Tviter printskrin/Joffrey Baratheon

Pregovori su održani u Centralnom komitetu Partije socijalističog jedinstva Nemačke, koja je bila poznatija kao Komunistička partija Istočne Nemačke, vladajuće stranke u toj zemlji koja je bila deo sovjetskog istočnog bloka.

Za pregovaračkim stolom preko puta Šolca nalazi se Egon Krenc, koji će kasnije postati poslednji istočnonemački komunistički lider pre pada Berlinskog zida.

Snimak je iz televizijskog dnevnika od pre skoro četiri decenije, a korisnik Tvitera, sada poznatog kao X, naveo je da se Šolc na tim pregovorima zalagao za nuklearno razoružanje i bio protiv odluke NATO iz 1979. koja se odnosila na raspoređivanje balističkih raketa Peršing II i krstarećih raketa Grifon u zapadnoj Evropi.

(Kurir)

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)