SPREMA SE JOŠ JEDAN UDAR NA TRAMPA: Evo za šta ga optužuju, na meti je i zbog reketiranja, zavere i lažne izjave

Novosti online

14. 08. 2023. u 20:34

AMERIČKA država Džordžija spremna je da optuži Donalda Trampa za niz optužbi, uključujući reketiranje, zaveru i lažne izjave, navodi se u izveštaju objavljenom na veb stranici suda okruga Fulton.

СПРЕМА СЕ ЈОШ ЈЕДАН УДАР НА ТРАМПА: Ево за шта га оптужују, на мети је и због рекетирања, завере и лажне изјаве

Foto: Profimedia

Tužioci u glavnom gradu te američke savezne države, Atlanti, koji istražuju da li su se tadašnji predsednik Donald Tramp i njegovi saveznici nezakonito mešali u izbore u Džordžiji 2020, počeli su da iznose svoj slučaj velikoj poroti.

Bivša senatorka iz demokratske države Džen Džordan, koja je dobila sudski poziv da svedoči pred velikom porotom, rekla je napuštajući sudnicu okruga Fulton danas da je ispitivana oko 40 minuta.

Dve i po godine okružni tužilac Fultona Fani Vilis istražuje akcije koje su preduzeli Tramp i drugi u njihovim pokušajima da preokrenu njegov tesni poraz u Džordžiji od demokrate Džozefa Bajdena.

Bivši gradonačelnik Njujorka i Trampov advokat Rudi Đulijani i drugi izneli su navodne tvrdnje o rasprostranjenoj izbornoj prevari u Džordžiji.

Trampov advokat Džon Istman takođe se pojavio tokom najmanje jednog od tih saslušanja i rekao da izbori nisu održani u skladu sa zakonom Džordžije.

Visoki zvaničnik u kancelariji državnog sekretara Gabrijel Sterling i njegov šef, državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, obojica republikanci, odlučno su odbili optužbe o široko rasprostranjenim problemima sa izborima u Gruziji.

Podseća se da je Tramp nazvao Rafenspergera 2. januara 2021. i nagovestio da bi najviši državni izborni zvaničnik mogao da pomogne da mu se "pronađu" glasovi potrebni da pobedi Bajdena.

Upravo je objavljivanje snimka tog telefonskog razgovora navelo Vilis da otpočne istragu oko mesec dana kasnije.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE NA TAJVANU - Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!