PUTIN OKO SEBE STVARA SAVEZNIKE: Sa kim će sve Rusija da krene u produbljivanje vojne saradnje (VIDEO)

Novosti onlajn

14. 08. 2023. u 13:56

RUSIJA je otvorena za produbljivanje vojnotehničke saradnje sa svim zemljama koje se bore za svoj nezavisan razvoj i danas predlaže stranim kompanijama da sa Moskvom razvijaju saradnju u toj oblasti, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin povodom ovogodišnjeg foruma "Armija-2023".

ПУТИН ОКО СЕБЕ СТВАРА САВЕЗНИКЕ: Са ким ће све Русија да крене у продубљивање војне сарадње (ВИДЕО)

Foto: EPA/Ilustracija

Kako je rekao, već danas više od 80 stranih organizacija učestvuje na forumu i izlaže svoje proizvode, dok ih je prošle godine bilo 32. 

Prema njegovim rečima, Rusija ovim zemljama takođe predlaže zajedničku saradnju i u sferi obuke vojnih kadrova i organizacije vojnih vežbi. 

"Smatramo da je principijelno važno da zajedno izgradimo jednak i nedeljiv bezbednosni sistem, koji bi uspešno mogao da odbrani svaku državu. Otvoreni smo za produbljivanje vojnotehničke saradnje sa drugim zemljama koje se bore za svoje nacionalne interese".

Ujedno, predsednik je istakao da u zemlji raste broj onih proizvoda koji u svom radu koriste veštačku inteligenciju i u vojnoj sferi, nakon čega je pozvao okupljene na forumu "Armija-2023" da obrate pažnju na savremene civilne proizvode ruskog vojnoindustrijskog kompleksa. U pitanju su helikopteri, manji brodovi i dronovi. 

- Ove godine, program (foruma), koji se sastoji od 250 događaja, posvećen je pitanjima diversifikacije odbrambenoindustrijskog kompleksa Rusije i razvoju veštačke inteligencije. Godinu za godinom, kod nas raste tržište onih proizvoda koji u svom radu koriste tehnologiju veštačke inteligencije - poručio je Putin.  

Za kraj, ruski lider je poručio da očekuje da će u okviru foruma biti potpisani i novi važni sporazumi, što će doprineti jačanju bezbednosti u novom multipolarnom svetu koji se danas formira.

BONUS VIDEO: PUTIN NA BOŽIĆNOJ LITURGIJI - Predsednik Rusije u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU