KRAJ RATA ILI NOVO ZAOŠTRAVANJE SUKOBA? Ukrajina i Velika Britanija o bezbednosnim garancijama Kijevu

Novosti online

11. 08. 2023. u 19:23 >> 19:29

UKRAJINA je počela konsultacije sa Velikom Britanijom u vezi sa bezbednosnim garancijama Kijevu, saopštio je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak.

КРАЈ РАТА ИЛИ НОВО ЗАОШТРАВАЊЕ СУКОБА? Украјина и Велика Британија о безбедносним гаранцијама Кијеву

Foto Tanjug/AP

-Na osnovu deklaracije dogovorene u Vilnjusu od zemalja G7, toj deklaraciji pridružilo se još 11 zemalja i mi, posle konsultacija sa američkim kolegama počele su konsultacije sa Velikom Britanijom… Danas je održan sadržajan sastanak, rekao je Jermak.

On je primetio da deklaracija daje određene okvire, pošto „formira minimum garancija koje daju mogućnost da se izgradi odbrambena sposobnost“ Ukrajine, a takođe utiče na sankcionu politiku, finansijsku podršku, kao i razmenu obaveštajnih podataka.

Jermak je dodao da Kijev ima sporazume da započne bilateralne pregovore „praktično sa svim zemljama“, a vlasti su postavile cilj da do kraja zime potpišu „što je moguće više dogovora“.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!