RAZGOVORI O SITUACIJI U NIGERU: Poznat datum sastanka lidera zemalja Zapadne Afrike

Novosti online

07. 08. 2023. u 21:33

LIDERI zemalja Zapadne Afrike ponovo će se okupiti kako bi razgovarali o puču kojim je prošlog meseca s vlasti skinut predsednik Nigera Mohamed Bazum, a sve nakon što je vojna hunta ignorisala sedmodnevni rok koji im je odredila Ekonomska zajednice zapadnoafričkih država (EKOVAS) da ga vrati na vlast.

РАЗГОВОРИ О СИТУАЦИЈИ У НИГЕРУ: Познат датум састанка лидера земаља Западне Африке

Foto: AP

Razgovori su zakazani za 10. avgust u glavnom gradu Nigerije, Abudži, navodi se u saopštenju Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država.

- Lideri EKOVAS-a će tokom samita razgovarati o političkoj situaciji u Nigeru - navodi se u kratkom saopštenju, prenosi Blumberg.

EKOVAS je prošlog meseca zapretio da će upotrebiti silu da ukloni vojnu huntu koja je preuzela vlast 26. jula i uzeli predsednika Mohameda Bazuma za taoca.

Hunta, koja je odbacila sve pozive na obnovu demokratije i upozorila da neće tolerisati bilo kakvo strano mešanje, u nedelju je delimično zatvorila vazdušni prostor zemlje, upozoravajući na napad "strane sile".

Tvrdili su da jedna "strana država" sprema invaziju na njenu teritoriju, bez preciziranja o kojoj državi je reč.

Sajt za praćenje letova "Flajt radar 24", istovremeno je pokazivao da na nebu iznad Nigera nema nijedne letelice, preneo je Bi-Bi-Si.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RASTU TENZIJE SA KINOM: Stanovnici Tajpeja učestvuju u vežbi protivvazdušne odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)