RUSKI ADMIRAL UPOZORAVA: Avioni i dronovi američke koalicije 16 puta narušili vazdušni prostor Sirije

Novosti online

06. 08. 2023. u 22:01

LETELICE međunarodne koalicije na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama narušili su vazdušni prostor Sirije 16 puta u toku prethodnog dana, saopštio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vadim Kulit.

РУСКИ АДМИРАЛ УПОЗОРАВА: Авиони и дронови америчке коалиције 16 пута нарушили ваздушни простор Сирије

Foto Tanjug/AP

-U regionu El Tanf je tokom prethodna 24 časa zabeleženo 16 narušavanja od strane tri para lovaca F-16, četiri para lovaca F-35 i dve višenamenske bespilotne letelice MQ-1C koalicije, rekao je Kulit.

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Osim toga, u petak je kod sela Raka ponovo zabeleženo opasno približavanje bespilotne letelice MQ-9 koalicije avionu Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Letelica je prišla na manje od 500 metara u visinu. Istog dana, u rejonu naselja El Dana u provinciji Idlib došlo je do opasnog približavanja tri bespilotne letelice MQ-9 koalicije avionu Su-35 ruskog vazduhoplovstva. Letelice su se približile na visini manjoj od 100 metara.

Prema rečima kontraadmirala, koalicija je tokom prethodnog dana 14 puta prekršila protokol za dekonflikt od 9. decembra 2019. godine u vezi sa letovima bespilotnih letelica koji nisu koordinisani sa ruskom stranom.

On je napomenuo da su ruski piloti, pokazavši visok profesionalizam, blagovremeno preduzeli neophodne mere kako bi sprečili sudar sa bespilotnim letelicama koalicije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!