SRUŠIO SE HELIKOPTER SA TURISTIMA: Poginulo šest osoba

Novosti online

27. 07. 2023. u 12:18

ŠEST osoba je stradalo u padu helikoptera Mi-8 u selu Tungur na planinama Altaj u Sibiru, rečeno je Ria Novostima u regionalnom sedištu Ministarstva za vanredne situacije.

СРУШИО СЕ ХЕЛИКОПТЕР СА ТУРИСТИМА: Погинуло шест особа

Foto: Printskrin/Tviter/EvoCentral

- Helikopter se zapalio prilikom sletanja u Tungur u Republici Altaj. Prema preliminarnim podacima, šest osoba je poginulo, a sedam je povređeno - saopštilo je ministarstvo.

Kako je precizirano u Ministarstvu za vanredne situacije, privatni Mi-8 je, kako se pretpostavlja, prilikom prilaza dotakao kabl pod naponom i zapalio se. Na licu mesta su vatrogasno-spasilačke jedinice.

Kako je saopštila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, nesreća se dogodila 200 kilometara južno od Gorno-Altajska.

Helikopterska kompanija "Altai Avia" je prevozila grupu turista. U letelici je bilo 15 ljudi: 12 putnika i tri člana posade. Među njima je bio i jedan državljanin Belorusije, a beloruske diplomate trenutno pokušavaju da razjasne u kakvom je on stanju.

Iz Gorno-Altajska u pomoć je doleteo Mi-8 regionalnog Centra za spasavanje Federalne agencije za vazdušni saobraćaj.

Dve žrtve evakuisane su drugim helikopterom kompanije "Altai Avia", koji je obavljao radove u zoni katastrofe. Prevezeni su u bolnicu u selu Ust-Koksa.

Istražni komitet je otvorio krivični postupak, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ DRONA SA KRFA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)