ZEMLJE G20 NISU OSUDILE VOJNU OPERACIJU U UKRAJINI: Nastavljaju borbu protiv klimatskih promena

Novosti onlajn

23. 07. 2023. u 09:12

PREDSTAVNICI zemalja G20 na sastanku u Indiji nisu mogli da se dogovore oko završne izjave kojom se osuđuje ruska vojna operacija u Ukrajini, prenosi Blumberg.

ЗЕМЉЕ Г20 НИСУ ОСУДИЛЕ ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: Настављају борбу против климатских промена

Foto: Tanjug/AP photo

Agencija napominje da je nemački ministar ekonomije Robert Habek kritikovao zamenika ruskog ministra energetike Pavela Sorokina „za promovisanje 'iskrivljenog pogleda na svet' o uzrocima energetske krize” i za vojni sukob.

Rusija i Saudijska Arabija su se usprotivile sporazumu o utrostručenju kapaciteta obnovljive proizvodnje do 2030. godine, dok je Kina blokirala proširenje saradnje u oblasti kritičnih sirovina, rekao je Habek.

Ni zemlje G20 nisu postigle konsenzus o postepenom ukidanju fosilnih goriva, što je pogoršalo slabi napredak u klimatskoj diplomatiji uoči ključnih sastanaka ove godine.

Dok su se neke države složile oko potrebe postepenog ukidanja masovne upotrebe nafte i gasa, druge veruju da se problemi sa emisijama mogu rešiti tehnologijama za uklanjanje ugljenika, kaže se u dokumentu o rezultatima sastanka.

- Uglavnom, sve članice su bile jedinstvene u mišljenju o potrebi borbe protiv klimatskih promena - rekao je indijski ministar energetike Raj Kumar Sing posle sastanka.

BONUS VIDEO:

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo