KO ĆE KOGA GURNUTI U NUKLEARNI SUKOB: Kim DŽong Un neće više tolerisati SAD

Novosti Onlajn

10. 07. 2023. u 07:20

PORTPAROL severnokorejskog ministarstva nacionalne odbrane saopštio je da su provokativne vojne akcije Sjedinjenih Američkih Država približile Korejsko poluostrvo nuklearnom sukobu.

КО ЋЕ КОГА ГУРНУТИ У НУКЛЕАРНИ СУКОБ: Ким Џонг Ун неће више толерисати САД

Foto: Profimedia

Severna Koreja optužila je Sjedinjene Države da narušavaju njihov vazdušni prostor vršenjem nadzornih letova, upozoravajući da sve dok je Pjongjang u pripravnosti, takvi letovi mogu biti oboreni, javila je zvanična novinska agencija KCNA.

U izveštaju se pominje upotreba izviđačkih aviona i dronova i dodaje da Vašington eskalira tenzije slanjem nuklearne podmornice u blizini Korejskog poluostrva.

- Ne postoji garancija da se tako šokantna nesreća kao što je obaranje strateškog izviđačkog aviona američkog vazduhoplovstva neće dogoditi u vodama istočno od Koreje - rekao je portparol.

U saopštenju se navode incidenti iz prošlosti kada je Sever obarao ili presreo američke avione na granici sa Južnom Korejom i na obali. Severna Koreja se često žalila Americi na nadzorne letove u blizini poluostrva.

Vojska Južne Koreje saopštila je da tvrdnja Severne Koreje o narušavanju vazdušnog prostora nije tačna. Oni su rekli da se obavljaju rutinski izviđački letovi oko poluostrva, dodajući da saveznici blisko sarađuju na nadgledanju severa.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije