RUŽIČASTI pastel naleže na peščano sive vrhove solitera. Plavi repovi provlače se horizontom. Još malo, i među uspravnim kubičnim siluetama minuće poslednji trag svetlosti. Blizu je deset uveče. U ovom delu Evrope, leti se smrkava kasno.

Mirjana

09.07.2023. 16:44

"samohrana majka sa petiro dece...." Primer novinara kao "opravdanje"???Vaspitanje i poshtovanje okoline i stambenog kompleksa je odraz korisnika !!! Licni izbor "potlacenih"!!

petar

09.07.2023. 16:51

Nemate vi pojma sta su ta predgradja, zone bezakonja, deca ljudi kojima je dala sansu da prezive, da se skoluju, bezplatno zdravstvo i sto raznih novcanih pomoci a oni zive u mrznji francuske, diluju dogu u sred bela dana. Oilovina ih je dosla sa laznim dokumentima, ujaka, strica ili druga koji se vratio u zemlju. Francuzi vise ne mogu da podnesu jer sa njima nigde niste sigurni. Na sledecim izborima Marine le Pen ce biti predsednica !

Janko Petrović

09.07.2023. 17:03

Nije samo Pariz jer potpuno slično( samo su razlike u imigrantima ili dođošima iz provincije ili domaćim) od Londona,Berlina( u nekim turskim delovima grada oko 25 godina neulazi država nije ulazila),Toronto,Brisel,Lajpzig( probaj da prošetaš siromašnim delom).To je svet SAD,kreni od Las Vegasa,Sakarmenta,Denvera,Feniksa do Baffala tj pogledajte HYW 90 od granice sa Kanadom do 700 km do Ruskog manastira u SAD..užas,smrad,glad,drogirani,..Pariz je mali miš za Džordžiju državu porodice Džimi Kartera u SAD..i..kad probaju nešto slično upadnu plaćenici polupaju 100 do 150 crnaca,posle 25 stignu vatrogasci sa šmrkovima saperu ulicu i ponovo radi benziska ili mala shoping plaza..

Milos

09.07.2023. 17:43

To kako su radili u proslosti, sada doslo na naplatu. Ne mozemo sve da kontrolisemo i nekada je krajnji rezultat sasvim suprotan od onoga kako smo mi to zeleli i zamisljali. E, pa to se sada njima desava. Kolinijalizovali, otimali i ubijali, robove stvarali i omalovazavali. Ne zaboravimo da su nas sve te kolonijalne sile bombardovale. Nije mi ih zao.

Predrag

09.07.2023. 18:11

Odličan tekst jednog vidno pismenog dopisnika, koji ume da prenese atmosferu. Po lepoti izražavanja i pravopisu prava retkost u današnjem srpskom novinarstvu.

asterix

09.07.2023. 18:54

Arapi i ostali afrikanci nikad nisu bili radnici nego je lakse ziveti od dobre socijale i kriminal.Ko je lud ustajati rano i ici raditi za neku crkavicu i slusati nekoga citav dan.Krivi su politicari koji nepoduzimaju radikalne korake te krenu u obracun sa bandom te protjerivanje svih onih koji naprave tezi kriminal i vracanje svih imigranata.Ako Lepenova dobije izbore stvari ce krenuti nabolje .Narod u Evropi konacno pocimnje da shaca da ovi liberali unistavaju Evropu.