BRITANSKI EKSPERT O UKRAJINSKOJ KONTRAOFANZIVI: Rusi su postali efikasni i neočekivano uporni - Ovo oružje je problem za Kijev

Novosti online

09. 07. 2023. u 08:00

RUSKA vojska izvodi borbena dejstva efikasnije nego na početku rata, sprečavajući Oružane snage Ukrajine da ostvare primetan uspeh tokom ofanzive koju je pokrenuo Kijev, napisao je za Tajms poznati britanski politikolog i pisac Mark Galeoti.

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ О УКРАЈИНСКОЈ КОНТРАОФАНЗИВИ: Руси су постали ефикасни и неочекивано упорни - Ово оружје је проблем за Кијев

Foto: Profimedia/Ilustracija

On napominje da Oružane snage Ukrajine nisu napravile prodor ni u jednom pravcu gde napadaju, iako su neki stručnjaci predviđali suprotno. Prema njegovim rečima, to svedoči, između ostalog, o "neočekivanoj upornosti" ruskih snaga.

Galeoti takođe ističe da su Oružane snage RF pokazale "sposobnost da uče iz iskustva proteklih 16 meseci", bolje koordiniraju svoje akcije i efikasnije koriste artiljeriju, aktivno koristeći bespilotne letelice za izviđanje iz vazduha.

Koriste se nova oružja i modifikacije starih koje su pokazale svoju efikasnost. Značajne probleme za Oružane snage Ukrajine, smatra politikolog, stvaraju bespilotne letelice Lanset, sistem za miniranje "Zemljedelije", kao i helikopteri Ka-52 "Aligator" sa protivtenkovskim raketama "Vihr", koji gađaju ukrajinska vozila ostajući van domašaja neprijateljske PVO.

Istovremeno, Galeoti dodaje da je ukrajinska ofanziva još u početnoj fazi i da Oružane snage Ukrajine mogu da koriste još šest brigada opremljenih zapadnim naoružanjem, što im "daje šanse da probiju rusku odbranu".

BONUS VIDEO: Ruski vojnici izvode borbene vežbe na poligonima blizu linije fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!