"NISU DOŠLI, A NISU NI POGLEDALI" Lukašenko je Vagneru za džabe ponudio kamp

Tanjug

07. 07. 2023. u 15:12

NIKO iz "Vagnera" još uvek nije posetio napušteni vojni kamp koji je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ponudio na korišćenje toj privatnoj ruskoj vojnoj kompaniji, izjavio je danas savetnik ministra odbrane Belorusije Leonid Kasinski.

НИСУ ДОШЛИ, А НИСУ НИ ПОГЛЕДАЛИ Лукашенко је Вагнеру за џабе понудио камп

Foto: EPA

Na pitanje novinara da li je "Vagner" došao da pogleda lokaciju, Kasinski je rekao: "Nisu došli, nisu pogledali", prenosi Rojters.

Kasinski je dodao da je u tom kampu postavljeno oko 300 šatora za vežbanje, ali je istakao da oni nisu povezani sa "Vagnerom".

Lukašenko je prethodno rekao da je Belorusija ponudila "Vagneru" napuštene vojne kampove iz sovjetskog doba, ali je dodao da grupa ima "drugačiju viziju raspoređivanja".

On je juče izjavio da šef paravojne grupe Jevgenij Prigožin nije u Belorusiji, već da se nalazi u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je danas rekao da Moskva nema informacije o trenutnoj lokaciji osnivača paravojne grupe "Vagner" Jevgenija Prigožina, prenosi TASS.

- Ne mogu ništa da kažem, nemamo nikakve informacije o tome. Nemam šta da dodam na ono što smo ranije rekli - izjavio je Peskov.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!