TRAMP TVRDI - KOKAIN DŽOOV I HANTEROV: Istrage o poreklu belog praha pronađenog u Zapadnom krilu Bele kuće

A.Vojinović

07. 07. 2023. u 07:00

NEMA još odgovora kako se kokain našao u Beloj kući, ali slučaj je izazvao veliku pažnju i burne komentare, ne samo u redovima Bajdenovih protivnika već i u međunarodnoj areni.

ТРАМП ТВРДИ - КОКАИН ЏООВ И ХАНТЕРОВ:  Истраге о пореклу белог праха пронађеног у Западном крилу Беле куће

Foto: AP

Iako skandal danima potresa porodicu predsednika SAD Džozefa Bajdena koja, inače, u trenutku otkrića belog praha nije bila u rezidenciji, šef američke države tek se u sredu kratko oglasio poručivši preko svoje portparolke "da je neverovatno važno da Tajna služba utvrdi kako je supstanca dospela u prostorije Bele kuće i da se situacija ispita do kraja".

Novom laboratorijskom analizom utvrđeno je da je beli prah iz Bele kuće kokain. Službenici iz Tajne službe i FBI su angažovani kako bi otkrili kako je zakonom zabranjena supstanca dospela u službeni deo Bele kuće. Sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer, na konferenciji za medije, odgovarajući na broja pitanja koja su se uglavnom ticala ove afere, samo je ponovila da porodica Bajden nije bila kod kuće kada je kokain pronađen u zapadnom krilu, kojim prolaze i turisti.

Bivši američki predsednik Donald Tramp bio je mnogo direktniji i konkretniji. Nije štedeo reči na račun rivala, sugerišući da kokain pripada Bajdenu i njegovom sinu Hanteru, inače, bivšem zavisniku.

- Da li iko zaista veruje da je kokain pronađen u zapadnom krilu Bele kuće, veoma blizu Ovalnog kabineta, za upotrebu bilo koga osim Hantera i Džoa Bajdena - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži.

On je dodao da će "mediji koji pišu lažne vesti uskoro početi da govore da je količina praha bila veoma mala i da to nije bio kokain, već neki odobreni lek kao što je aspirin i da će priča nestati".

Guverner Floride i Trampov partijski kolega i suparnik na izborima za predsedničkog kandidata republikanaca na izborima iduće godine, Ron Desantis, takođe je komentarisao aferu sa kokainom.

- Mislim da su mnogi od nas verovali da je Bajdenova administracija uprskala na mnogo frontova, ali pretpostavljam da je to sad malo bukvalnije nešto što sam mislio - rekao je Desantis.

Republikanski senator Tom Koton kritikovao je spori rad Tajne službe i upitao da li će odgovorna osoba biti uhapšena.

- Prema javnoj evidenciji, Tajna služba još nije potvrdila gde je u zapadnom krilu pronađen kokain. Pozivam vas da brzo objavite tu informaciju, jer američki narod zaslužuje da zna da li je zabranjena droga pronađena u delu gde se razmenjuju poverljive informacije - napisao je Koton u pismu Tajnoj službi.

Dok američka i svetska javnost nestrpljivo čekaju hoće li nadležni otkriti krivca, pojedini smatraju da postoji velika šansa da se odgovorni nikada neće otkriti.

- Biće veoma teško pronaći vlasnika kesice jer postoji šansa da ga nije snimila nijedna kamera. Osim toga, reč je o veoma prometnom delu Bele kuće - rekao je neimenovani zvaničnik upoznat sa istragom za "Politiko".

Sedativ za kijevsko čudo

I zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na "Tviteru" je prokomentarisao aferu sa kokainom u SAD. "U Beloj kući su pronašli kokain. Izgleda da su umesto F-16 za kijevsko čedo pripremili umirujuće sredstvo", naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)