GODINA DANA OD KAKO JE UKRAJINA POSTALA KANDIDAT ZA EU: Zelenski otkrio kada bi trebali početi pregovori o pristupanju

Tanjug

23. 06. 2023. u 23:00

PREGOVORI o članstvu Ukrajine u EU trebalo bi da počnu ove godine, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

ГОДИНА ДАНА ОД КАКО ЈЕ УКРАЈИНА ПОСТАЛА КАНДИДАТ ЗА ЕУ: Зеленски открио када би требали почети преговори о приступању

FOTO: AP/Tanjug

Zelenski je u video obraćanju nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) ukazao da se danas navršava godinu dana od kada je Ukrajina postala kandidat za pristupanje Evropskoj uniji.

- Ove godine je cilj da počnemo pregovore o članstvu. Ukrajina će svakako uraditi svoj deo posla - poručio je Zelenski, a prenosi Ukrinform.

On je dodao da se tokom sastanka NSDC razgovaralo o zadacima koji bi trebalo da budu završeni do kraja 2023. godine kako bi se u potpunosti sprovela svaka od preporuka Evropske komisije za početak pregovora o pridruživanju EU.

U svakoj od ovih oblasti NSDC je dao potrebna protokolarna uputstva, a Zelenski je izrazio uverenje da se svi oni mogu ispuniti.

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) održao je danas sastanak posvećen stanju u skloništima za bombe, reformi pravosuđa i pitanjima evropskih integracija.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA: Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!