VAŽAN APEL IZ BRISELA: Kina da se više angažuje u rešavanju ključnih globalnih problema

Novosti onlajn

20. 06. 2023. u 22:36

LIDERI EU najavili su da će sa predstojećeg samita krajem juna u Briselu zatražiti od Kine da pomogne da se okonča rat u Ukrajini, da se angažuje u globalnim izazovima kao što su klimatske promene i da uravnoteži ekonomske odnose sa Evropskom unijom, izjavio je danas visoki zvaničnik EU.

ВАЖАН АПЕЛ ИЗ БРИСЕЛА: Кина да се више ангажује у решавању кључних глобалних проблема

Foto AP

Na samitu koji će biti održan 29. i 30. juna u Briselu među glavnim temama biće ekonomska bezbednost i odnosi sa Kinom, navodi Rojters.

Zvaničnik je rekao da je apel Kini deo nacrta glavnih tema definisanih uoči samita u Briselu koje su usklađene sa deklaracijom izdatom u maju nakon skupa G7, uz napomenu da su do okupljanja u Briselu moguće i neke izmene.

Neimenovani zvaničnik je rekao da će se lideri verovatno fokusirati na diskusije o ulozi Kine u ruskoj invaziji na Ukrajinu i o ekonomskim odnosima EU sa Kinom.

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove