BIN ZAJED NAKON BEOGRADA OTPUTOVAO U PETERBURG: Sa Putinom o rešavanju konflikta u Ukrajini

Novosti onlajn

16. 06. 2023. u 12:36

ŠEIK Muhamed bin Zajed el Nahjan nakon Beograda otputovao je u Sankt Peterburg, gde je na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, u misiji rešavanja konflikta između Rusije i Ukrajine.

БИН ЗАЈЕД НАКОН БЕОГРАДА ОТПУТОВАО У ПЕТЕРБУРГ: Са Путином о решавању конфликта у Украјини

Foto: Instagram printskrin/MohamedBinZayed

- Danas sam se sastao sa predsednikom Putinom u Sankt Peterburgu da razgovaram o bilateralnim odnosima između UAE i Rusije i situaciji u Ukrajini. UAE nastavljaju da podržavaju sve napore usmerene na postizanje političkog rešenja kroz dijalog i diplomatiju - ka globalnom miru i stabilnosti - napisao je Bin Zajed na svom zvaničnom Tviter profilu. 

Putin je na početku sastanka rekao da se odnosi između dve zemlje razvijaju uspešno i da idu u korist obe države.

- Želeo bih da vam zahvalim za napore koje ste uložili u rešavanje pitanja humanitarne prirode tokom dešavanja u ukrajinskom pravcu koja su povezana sa razmenom ljudi privedenih u Ukrajini i rešavanju niza drugih humanitarnih pitanja te prirode - rekao je Putin, te je predložio kolegi da porazgovaraju o situaciji u regionu.

Nahjan je, sa svoje strane, poručio da je njegova zemlja spremna da pomogne u rešavanju humanitarnih pitanja tokom krize u Ukrajini.

- Što se tiče Ukrajine, hvala Vam na Vašim rečima i znajte da ukoliko UAE mogu da odigraju bilo kakvu ulogu u stabilizaciji situacije, u humanitarnim pitanjima, spremni smo da pomognemo u tome na svaki mogući način - rekao je on.

Putin i Nahjan su pre početka razgovora obišli štandove UAE na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo